Az osztályunk

Az osztályunk

Mi 24+1-en

2023. szeptember elsején egyetlen céllal találkozott közel harminc gyerek és egy felnőtt : a következő 5 évben egy hosszú, közös, néha kényelmes, néha rögös úton sikeresen teljesítsük az iskola által állított követelményeket. Mi, közösen. A fiatalok tanulnak, fejlődnek, tanítanak, alkalmazkodnak. Én a felnőtt tanulok, fejlődöm, tanítok, alkalmazkodom. Lesznek lemaradók, és lesznek (voltak, vannak) újonnan érkezők. Közös az utunk, közösek a feladataink, közösek az eredményeink.

Egy biztos! Osztályfőnökként nem kaphattam volna szebb, nemesebb, izgalmasabb feladatot, mint huszonsok cserfes, beszédes, időnként idegesítően hisztis tini lányt elindítani az életben. És hogy a csomag teljes legyen ott téblábol mellettem három fiú, akik teljesen másként élik meg az életet.  Bolondként, időnként macsóként, ritkán gyáva kisegérként, de már majdnem férfiként.

Izgalmas és nagyon szép kihívásnak nézek elébe a következő öt évben. Várom. Nagyon!

Kuzma Norbert

osztályfőnök

Szociális és gyermekvédelmi szakasszisztensek

Én azért választottam ezt a szakot, mert valamilyen szinten értek a gyerekekhez és szeretek velük foglalkozni, szeretném tovább fejleszteni a gyerekekkel való tudásomat. Meg persze megtetszett a szakma is. Türelmes tudok lenni, így úgy gondolom jól kijönnék a gyerekekkel.

Mátyás Viktória

A lányokról

"Hármunk véleménye hogy a lányok szeretnek minket és sokat beszélnek.... Néha idegesek ránk, sokszor akarnak velem képet csinálni (Raullal). Látszólag két brigádra vannak osztva, és Kedvesek és segítőkészek szoktak lenni.

Na csumi csumi csumiiiiii!"

Raul, Martin, Szabolcs

Kisgyermek gondozók és nevelők

Azért jó ez a szak, mert lehet gyerekekkel foglalkozni, és így lehet jó célokra nevelni őket. Meg lehet nekik tanítani, hogy miket, hogyan kell csinálni.

Azért is jó még, mert ha valaki magányos, akkor a gyerekek jó hatással vannak rá

Harcsa Niki 

A fiúkról

"A fiúk barátságosak és nagyon segítőkészek. A humoruk minden napi már az osztályban. Kreatívak és szeretnek új dolgokat kipróbálni a sportolás sem maradhat ki. De mindezek tetején a késés nagyon fontos mert mindig kell a belépés és a szereplés a lányok és a tanár tiszteletére."

Nagy Viktória