Miért?

Miért itt?


"Tavaly, mikor közeledett a pályaválasztás, nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz döntés előtt állok.

Én egy SNI-s, súlyos tanulási nehézségekkel küzdő mozgássérült fiú vagyok. Ezt a döntést az állapotom is nehezítette, végül pályaválasztási tanácsadó segítségét kértük. Nagyon tetszett a munkája és a segíteni akarása. Akkor döntöttem el, hogy én is hasonló problémákkal küzdő gyerekeken szeretnék segíteni. Ezen kívül volt már lehetőségem a rászorulókon segíteni, édesapámmal gyüjtöttünk  és osztottunk már ruha adományt, a Covid alatt tartós élelmiszert az időseknek. Minden évben mikulás csomagot készítünk a rászoruló gyerekeknek is. Ezért esett a választásom erre az iskolára, és úgy gondolom jó döntést hoztam. Az iskola elvégzése után a Szociális ágazatban  szeretnék elhelyezkedni.

Ez az én akciótervem."

Pádár Szabolcs Dániel


" Helyzetelemzés: Jelenleg a legközelebbi legfontosabb célom az értettségi. Ehhez el kell végeznem ezt az 5 évet ebben az iskolában. Emellett szeretnék majd dolgozni is.

5 évnél előrébb lévő terveim:

Miután elvégeztem az 5 évet, szeretnék elköltözni Budapestre. Itt egy olyan állást szeretnék keresni, ami mellett el tudom végezni az egyetemet. Alapképzéssel kezdeném, fejleszteném mesterképzésre és mindezek után a doktorit is szeretném megcsinálni. Ezek mellett nyilván szeretném élni az életemet bizonyos kereteken belül, és a legjobbat kihozni magamból az egyetemen. Ha ezek mind sikerültek, saját magamnak szeretnék pszichológusként dolgozni. Több ágazat is érdekel; a személyiségpszichológia és a szociálpszichológia. Ezeken belül az alkalmazott területek között is vannak, amik nagyon érdekelnek; kriminálpszichológia, szexuálpszichológia, általános lélektan, személyiség lélektan, fejlődéslélektan. Szeretném, ha mindegyikbe belekóstolhatnék valamilyen szinten. Ha úgy érzem, hogy kijelenthetem azt, hogy sikeres vagyok, akkor sikerült megvalósítani az álmaim. Ezek után én élvezni szeretném az életet, boldognak lenni, egy lelki társat találni és gyerekeket szülni. Emelett saját magam munkahelyén dolgozni."

Lázár Zoé